Change management in quality and production spheres of manufacturing companies
Keywords:
organizational changes, organizational change management, production improvement, quality improvement, “good manufacturing and hygienic practice”,Abstract
The authors consider different aspects of new technology application, international standards of quality and quality management systems’ usage during implementation of changes in organizations. Various ways and approaches in order to improve production processes and quality in manufacturing companies have been described and offered. The authors of the article state that measures to improve production and quality during management of change improve the competitive advantage of production companies on the market.References
1.Қазақстан Республикасы Президенті Н. Ә. Назарбаевтың 2011 жылғы 28 қаңтардағы Қазақстан халқына арнаған Жолдауы, Қазақстан Республикасы Президенті Н. Ә. Назарбаевтың 2010 жылғы 29 қаңтардағы Қазақстан халқына арнаған Жолдауы, http://www.zhasotan.kz/ru/ (үндеудің датасы: 18.06.2014 ж.).
2 Қазақстан Республикасы Президенті Н. Ә. Назарбаевтың 2012 жылғы 14 желтоқсандағы халқына арнаған Жолдауы, «Қазақстан – 2050» стратегиясы – Қалыптасқан мемлекеттің жаңа саяси бағыты» / http://www.akorda.kz. (үндеу датасы:10.06.2014 ж.)
3 International Food Standard – IFS http://www.ifs-certification. com/index.php/en/retailers-en/ifs-standards/ifs-food (Жариялану датасы : 11.09.2014 г.)
4 ISO 22000/FSSC сәйкес тағамдық қауіпсіздік менеджменті жүйесін жасау және енгізу http://www.toptrening.ru/ trainings/16756/ (Жариялану датасы: 18.09.2014 г.)
5 Фатхутдинов Р.А. Өндірістік менеджмент: ЖОО арналған оқулық. 6-шы басылым. – СПб.: Питер, 2011. 496 с.: –(«ЖОО арналған оқулық» сериясы).
2 Қазақстан Республикасы Президенті Н. Ә. Назарбаевтың 2012 жылғы 14 желтоқсандағы халқына арнаған Жолдауы, «Қазақстан – 2050» стратегиясы – Қалыптасқан мемлекеттің жаңа саяси бағыты» / http://www.akorda.kz. (үндеу датасы:10.06.2014 ж.)
3 International Food Standard – IFS http://www.ifs-certification. com/index.php/en/retailers-en/ifs-standards/ifs-food (Жариялану датасы : 11.09.2014 г.)
4 ISO 22000/FSSC сәйкес тағамдық қауіпсіздік менеджменті жүйесін жасау және енгізу http://www.toptrening.ru/ trainings/16756/ (Жариялану датасы: 18.09.2014 г.)
5 Фатхутдинов Р.А. Өндірістік менеджмент: ЖОО арналған оқулық. 6-шы басылым. – СПб.: Питер, 2011. 496 с.: –(«ЖОО арналған оқулық» сериясы).
Downloads
How to Cite
Kunanbayeva, D. A., & Kenzhegaranova, M. K. (2015). Change management in quality and production spheres of manufacturing companies. Journal of Economic Research &Amp; Business Administration, 106(6), 169–173. Retrieved from https://be.kaznu.kz/index.php/math/article/view/507
Issue
Section
ECONOMICS