Компания персоналын оқыту әдістері. Методы обучения персонала компании (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Кез келген компанияның жетістігі жоғары білікті кадрларға байланысты. Осыған орай, компания басшылығы персоналды дамыту ісшараларына аса назар аударуы керек. Персоналды оқыту – бөлімшелердің компания стратегиясымен анықталатын мақсаттарға жету жолында персоналдың біліктілігі мен кәсіби білімін дамыту болып табылады. Компанияның тұрақты, сәтті болашағын қамтамасыз ету мақсатында компания басшылығы персоналды оқыту үдерісіне үлкен көлемде қаржы жұмсайды. Компанияның мақсаттары мен мүмкіндіктеріне сәйкес оқыту кәсіби немесе корпоративті болады және үдеріс дәріс, тренинг, семинар түрінде жүргізілуі мүмкін. Қазіргі таңда персоналды оқытудың бірнеше әдісі бар. Мұндай әдістер қатарына: сторителлинг, ротация, shadowing, secondment, buddying, метафорлық ойындар әдістері жатады. Мақалада әр әдістің ерекшеліктері ашылған. . Успех любой компании зависит от высококвалифицированных кадров. В связи с этим руководство компании должно уделять большое внимание развитию персонала. Обучение персонала – это развитие профессиональных знаний, умений и навыков сотрудников с учетом целей соответствующих подразделений, которые в свою очередь определяются стратегией компании. Благополучная, стабильная компания думает о своем будущем, готова вкладывать в него деньги. В зависимости от целей и возможностей конкретной организации обучение может быть профессиональным и корпоративным, проходить в форме лекций, семинаров, тренингов. Сегодня существует множество методов по обучению персонала. К  числу таких методов можно отнести сторителлинг, ротацию, shadowing,  secondment, buddying, метафорные игры. В статье раскрыты особенности каждого метода.