Қазақстан Республикасында кәсіпорындардың қызметін және жобаларды жүзеге асыруды талдау. Анализ деятельности предприятий и реализация проектов в РК (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Тәуекелді басқару шағын және орта бизнес кәсіпорындарына қызметтерін жүзеге асыруда өте маңызды болып табылады. Біздің ғылыми ізденулер тәуекелдерді басқарудағы қазіргі таңдағы мәселелерді қарастыруға және Қазақстан Республикасындағы кәсіпорындарында тәуекелдерді басқару жүйесін жетілдіру бойын-ша ең тиімді жолдарды іздеуге бағытталады.Мақалада Қазақстан экономикасындағы шағын және орта биз-нес кәсіпорындарының жалпы үлесін қарастырамыз және елде қабылданған біршама жобалардың сәтсіздігінің негізгі себептерін анықтауға тырысамыз.Управление рисками является очень важным элементом в дея-тельности малых и средних предприятий. Наши научные изыскания направлены на рассмотрение существующих проблем в управлении рисками и поиск наиболее эффективных путей по совершенствова-нию или дополнению системы управления рисками на предприяти-ях РК. В статье мы анализируем динамику развития предприятий в Казахстане, показатели состояния предприятий малого и среднего бизнеса в других странах, а также причины неудач проектов в Респу-блике Казахстан.