Бухгалтерлік есептің теориясы және тәжірибесі арасындағы байланыс. Связь между теорией и практикой бухгалтерского учета (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Есеп проблемаларының өзектілігі, олар кез келген қоғамда бар және өз шешімін табуды талап етеді. Бүгінгі күні барлық мемлекеттер мен континенттер ғалымдары ұлттық есеп жүйелерін жақындастыру, сәйкестендіру үшін бар күшті жандандыру қажеттілігін түсінді.Сондықтан, мақалада бухгалтерлік есеп теориясы мен тәжірибе сі арасындағы байланыс қарастырылып, көтеріліп отырған мәселеге қатысты бірқатар отандық және шетелдік авторлардың еңбектерін зерттей және оларды жүйелей отыра автордың көзқарасы, олардың мәні, айырмашылықтары негізделген. Зерттеудің негізгі ерекшелігі болып табылатын оның негізгі ғылыми нәтижесі, бухгалтерлік есеп тің теориясы мен тәжірибесіне қатысты, автордың өз көзқарастарын негіздеп, жасаған ұсыныстары.Актуальность учетных проблем требует своего решения в любом обществе. В данное время все государства и континенты пришли к выводу, что необходимо сопоставить и роднить национальные учетные системы, а для этого необходимо возобновить все свои силы.Поэтому в статье рассмотрена связь между теорией и практикой бухгалтерского учета на основе изучения трудов ряда отчественных и зарубежных авторов по данной проблеме. Автор отстаивает свою точку зрения и обосновывает их значение и отличие. Оригинальность исследования заключается в полученных научных результатах, где обоснована связь между теорией бухгалтерского учета и его практикой, и конкретные предложения и видение автора.