Проблемы учета расходов страховой деятельности на примере страховых компаний. Сақтандыру қызметіндегі шығыстардың есебінің мәселелері, сақтандыру ұйымының мысалында (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
В статье рассматриваются особенности ведения бухгалтерского учета расходов в страховых организациях, в частности: расходы по ведению страховой деятельности, такие как расходы по заключению, ведению и исполнению договоров страхования, сострахования и перестрахования; административно-управленческие и общехозяйственные расходы; прочие расходы.Мақалада сақтандыру ұйымдарындағы шығыстардың бухгалтерлік есебін жүргізу ерекшеліктері қарастырылған, оның ішінде: сактандыру қызметін жүзеге асыру бойынша, сақтандыру келісім шарттарын жасау, жүргізу жэне орындау бойынша, қайта сақтандыру, әкімшілік-басқарушы жэне жалпы шаруашылық шығыстар, басқа да шығыстар.
Keywords: страховая деятельность; страховые операции; расходы на ведение дела. сақтандыру қызметі; сақтандыру операциялары; іс жүргізуге шығыстар.