Анализ эффективности казахстанской модели реструктуризации банков. Банкті қайта құрылымдау қазақстандық үлгісінің тиімділігін талдау. (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Казахстанская модель реструктуризации банка была осуществлена в двух направлениях: во-первых, реструктуризация банковской системы в целом, во-вторых, реструктуризация отдельного банка с целью недопущения банкротства. Анализ эффективности казахстанской модели реструктуризации отдельного банка был проведен на основе коэффициентного анализа за три условных периода – докризисный (2007), до начала реструктуризации (2009) и после реструктуризации (2012). Оценка эффективности реструктуризации банковского сектора в целом рассматривается за два периода: докризисный (2007) и на самые последние данные (2014).Банкті қайта құрылымдаудың қазақстандық моделі екі жолмен жүзеге асырылды: біріншіден, жалпы банк жүйесін қайта құрылым дау және екіншіден, банкроттық болдырмау үшін жеке банкты қайта құрылымдау. Жеке тұлға банкты қайта құрылымдау қазақстандық үлгісінің тиімділігін талдау үш шартты кезеңге коэффициенті талдау негізінде жүзеге асырылды – дағдарысқа дейінгі (2007), қайта құрылымдауға дейін (2009) және қайта құрылымдаудан кейін (2012). Банк секторының қайта құрылымдауының тиімділігін бағалау екі кезең дерде саналды: қаржы дағдарысына дейінгі (2007) және ең соңғы деректер бойынша (2014).
Keywords: реструктуризация; финансовый кризис; оценка эффективности; казахстанская модель реструктуризации банков; неработающие займы. қайта құрылымдау; қаржы дағдарысы; тиімділік ті бағалау; банкті қайта құрылымдаудың қазақстандық үлгісі; жұмыс істемейтін заемдар