Азық-түліктік қауіпсіздік түсінігінің экономикалық мәнділігі, отандық және шетелдік тәсілдемелер. Экономическое значение понятия продовольственной безопасности, отечественные и зарубежные методы определения. (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Азық-түліктік қауіпсіздік қамтамасыз ету жеке елдің және әлемнің жеке аймақтарының экономикалық және әлеуметтік тұрғыдағы тұрақты дамуының қажетті шарттарының бірі болып табылады. Сон дықтан, азық-түліктік қауіпсіздікті қамтамасыз ету мәселесі, қазіргі уақытта, мемлекеттердің үкіметтері мен халықаралық ұйымдардың шешіп отырған басты мінттерінің бірі болып келеді.Осыған орай, берілген мақалада азық-түліктік қауіпсіздікті анық таудағы түрлі тәсілдеремелер келтірілген, азықтүліктік қауіпсіздік тің аспектілері қарастырылған. Жұмыста азықтүліктік қауіпсіздік және азықтүліктік қамсыздандыру мәселелерімен айналысатын ше телдік және отандық ғалымдардың анықтамалары қарастырылып талданған. Обеспечение продовольственной безопасности является необходимым условием стабильного экономического и социального развития как страны в целом, так и отдельно взятых регионов мира. Поэтому проблема продовольственной безопасности является одной из главных задач, решаемых правительствами стран и международными организациями в настоящее время.В связи с этим, в данной статье приведены различные подходы к определению термина продовольственной безопасности, рассматриваются аспекты продовольственной безопасности. В работе приведены определения зарубежных и отечественных ученых, занимающихся проблемами продовольственной безопасности и продовольственного обеспечения.