CORPORATE PROJECT MANAGEMENT SYSTEM AND THE NEED TO CREATION OF IT. (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Казiргi ұйымдардың көпшiлiгi жобаларды iске асыруы арқылы дамиды. Бiрақ жобалардың ерекшелiктерінеқарамай шешiм қабылдайтын тұлғаларға осы жобалар бойынша ахуалды және сенiмдi мәлiметтер жеделжеткізілу қажет. Яғни ұйымдағы жобаларды басқаруының процестерi және жобалардың бағалау белгiлері үйеленген және бір қалыпқа келтірілген болу керек. Қазiргi тәжiрибеде ұйымдастыру, әдiстемелiк жәнеақпараттық құралдарды енгізуіне байланысты жобаларды басқаруын жоғарылатуға мүмкiндiк беретінжобаларды басқару корпоративтік жүйені қолданады.***Большинство современных организаций развиваются через реализацию проектов. Но вне зависимости отспецифики проектов информация по ним должна оперативно доводиться до лиц, принимающих решения, быть актуальной и достоверной. То есть процессы управления проектами в организации и критерии оценки проектов должны быть систематизированы и унифицированы. В современной практике используется Корпоративная система управления проектами, которая позволяет повысить управляемость проектной деятельности компании за счет введения комплекса организационных, методических и информационных средств, формализующих и поддерживающих процессы управления проектами.