Динамика доходности инновационных предприятий в нефтедобывающей отрасли РК. Мұнай өндіру саласындағы инновациялық кәсіпорындар табысының динамикасы (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Данная статья посвящена рассмотрению вопросов приобретающих особую актуальность для предприятий нефтедобывающей отрасли на данном этапе их развития. Эти вопросы касаются динамики доходности инновационных предприятий в нефтедобывающей отрасли РК. В статье дается сравнительный анализ доходности инновационных предприятий в нефтедобывающей отрасли РК за несколько лет, а также показателей динамики основных показателей развития нефтедобывающей отрасли РК в сравнении с другими макроэкономическими показателями страны. А также рассмотрены история развития нефтедобывающего сектора РК в целом, его состояние на данный момент, конкурентоспособность предприятий сектора нефтедобычи. В конце статьи даются соответствующие выводы по проведенному исследованию.Бұл мақалада мұнай өндіру кәсіпорындарының қазіргі кездегі дамуындағы ең өзекті мәселелері қарастырылған. Бұл сұрақтар ҚР мұнай өндіру саласындағы инновациялық кәсіпорындардың динамикасына тікелей қатысты. Мақалада ҚР мұнай өндіру саласының инновациялық кәсіпорындар табысының бірнеше жылға салыстырмалы талдауы көрсетілген және де динамика көрсеткіштерінің ҚР мұнай өндіру саласының дамуының негізгі көрсеткіштері басқа елдердің макроэкономикалық көрсеткіштерімен салыстырмалы түрде берілген. Сонымен қоса ҚР мұнай өндіру саласының даму тарихы,оның қазіргі жағдайы және мұнай өніру кәсіпорындарының бәсекеге қабілеттілігі қарастырылған. Мақаланың соңында зерттеу жұмысына байланысты сәйкес қорытынды беріледі.
Keywords: Нефть; нефтедобывающий сектор; инновация; инновационная деятельность; Статистические данные Всемирного банка (ВБ); Всемирного Экономического Форума (ВЭФ); Статистические материалы Агентства по статистике РК