МЕТОДЫ СТРАТЕГИЧЕСКОГО УПРАВЛЕНИЯ ПЕРСОНАЛОМ В КРУПНЫХ ХОЛДИНГАХ И КОРПОРАЦИЯХ (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Экономика ғылымдарының маңызды міндеттерінің бірі нарықтық экономика талаптарына жауап бере алатын тиімді басқару механизмдерін қалыптастыру болып табылады. Қазіргі таңда қазақстандық кəсіпорындар үшін елеулі мəселелердің бірі бəсекеге қабілетті өнім өндіру мен əлеуметтік мəселелерді шешуді қамтамасыз ететін қызметкерлерді басқару тəсілдері жүйесін жасау болып табылады. Бұл жүйе, өз кезегінде, əрбір саланың əлемнің бəсекеге қабілетті 50 мемлекетінің деңгейіне жетуіне алғышарттар жасар еді. Бұл қызметкерлерді басқару тəсілдері жүйесін дамыту деңгейін Қазақстан Президенті еліміздің 2015 жылға дейінгі негізгі басымшылықтарының бірі деп анықтаған болатын.