(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Мақала ұлттық экономиканы басқару жүйесінің жағдайы мен даму деңгейін сипаттайтын маңызды көрсеткіштердің бірі – басқарушылық потенциалдың әртүрлі ыңғайларын қарастыруға арналған. Сонымен қатар, мақалада басқарушылық потенциалдың құрылымы, оның мәнін анықтаумен байланысты мәселелер, басқарушылық потенциал және оның компоненттерін құрайтындарды тек республика көлемінде емес, әр жеке өнеркәсіпте де қолдану мәселелері қарастырылады.