(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
В статье анализируется уровень жизни населения Казахстана как критерий устойчивого социально- экономического развития общества. Проведен анализ основных индикаторов социального развития и уровня жизни населения. Проанализированы показатели квинтильного распределения доходов населения Казахстана, показателей неравенства доходов населения, поскольку сближение благосостояния различных групп населения и сокращение дифференциации доходов семей являются приоритетными целями социальной политики развитых стран. В результате исследования показано, что главная функция управления качеством жизни должна состоять в обеспечении реализации потребностей населения, в формировании показателей их комплексного развития, выявлении возникающих проблем, разработке и использовании методов их решения в достижении намеченных уровней качества жизни. Возможности Казахстана для повышения уровня жизни тесно связаны со способностью страны обеспечить высокий, устойчивый экономический рост.Мақалада Қазақстан халқының өмір сүру деңгейі тұрақты әлеуметтік- экономикалық дамуының көрсеткіші ретінде талданады. Әлеуметтік даму мен халықтың тұрмыс деңгейінің негізгі индикаторының талдау жүргізілді. Қазақстан халқының әл-ауқаты талданып, себебі халықтың түрлі топтарының кірістер теңсіздігінің көрсеткіштерін жақындастыру кірістерді бөлу квинтильды көрсеткіштері халықтың әлеуметтік саясаттың мақсаттары мен азайтуға табыстарды саралау отбасы дамыған елдердің басым болып табылады. Халықтың қажеттілігін қамтамасыз етуде, олардың көрсеткіштерін қалыптастыруда тұруы тиіс, бұл өмір сапасына басты функциясы көрсетілген басқару зерттеу нәтижесінде пайда болатын мәселелерді әзірлеуге және іске асыру, анықтауда кешенді дамыту, оларды шешу әдістерін пайдалану өмір сапасының белгіленген деңгейлеріне қол жеткізуде. Өмір сүру деңгейінкөтеру үшін бастап, Қазақстанның мүмкіндігін қамтамасыз етуге қабілеті жоғары, тығыз байланысты елдің орнықты экономикалық өсу.