(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Сельское хозяйство является одной из регулируемой государст вом отрасли экономики, обеспечивающей жизнедеятельность обще ства и продовольственную безопасность государства. При вступлении в ВТО возрастает необходимость повышения конкурентоспособности сельскохозяйственного производства, внедрения инноваций с целью повышения показателей урожайности растениеводства, продуктив ности животноводства, которые невозможны без сильнейшей под держки со стороны государства. На основе анализа научных статей и имеющихся практических разработок в статье предлагается ряд мер по усилению государственной поддержки сельского хозяйства;-Ауыл шаруашылығы экономикадағы мемлекет тарапынан ретте летін, сондай-ақ, қоғам тіршілігі мен мемлекеттің азық-түлік қауіпсіз дігін қамтамасыз ететін салалардың бірі болып табылады. ДСҰ-на кі ру барысында, мемлекет тарапынан елеулі қолдаусыз жүзеге асыру мүмкін болмайтын келесі шараларға, яғни ауыл шаруашылығы өндірі сінің бәсекеге қабілеттілігін арттыруға, өсімдік және мал шаруашы лығының өнімділігін арттыру мақсатында инновацияларды енгізуге қажеттілік артады. Бұл мақалада ғылыми мақалалар мен тәжірибелік әзірлемелерді талдау нәтижесінде ауыл шаруашылығын мемлекеттік қолдау шараларын күшейту бойынша шаралар кешені ұсынылған.