(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Являясь важнейшей сферой деятельности банков, кредитование оказывает существенное влияние на развитие экономики. В то же время банковское кредитование подвержено воздействию цело- го ряда факторов, определяющих его динамику и структуру. Систематизация этих факторов и изучение их воздействия на кредитный процесс играют важную роль в повышении эффективности процесса кредитования и нейтрализации его негативных моментов. Одним из способов минимизации кредитных рисков коммерческих банков является проведение процедуры реструктуризации. В связи с этим в настоящей статье раскрываются особенности проведения реструктуризации проблемных займов коммерчесими банками. Несиелендіру банктердің аса маңызды қызмет саласы болып та- была отырып, экономиканың дамуына елеулі ықпал етеді. Сонымен бір мезгілде, банктік несиелендіру оның динамикасы мен құрылымын айқындайтын бірқатар факторлар әсерінің ықпалында болады. Он- дай факторларды жүйелендіру және олардың несие процесіне әсерін зерделеу несиелендіру процесінің тиімділігін арттыруда және оның теріс тұстарын бейтараптандыруда маңызды қызмет атқарады. Ком- мерциялық банктердің несиелік тәуекелдерін барынша азайту тәсіл- дерінің бірі қайта құрылымдау процедурасын жүргізу болып табыла- ды. Осыған байланысты, мақалада коммерциялық банктердің түйінді қарыздарды қайта құрылымдауды жүргізуінің ерекшеліктері ашып көрсетіледі.