(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
В современных условиях глобальных и внутренних вызовов воз-растает роль профессиональных государственных управленцев. В статье рассматривается образ современного казахстанского государ-ственного служащего с творческой точки зрения. Применение таких подходов в науке позволяет по-новому взглянуть на задачу, т.е. изме-нить ракурс и через ассоциации, возможно, принять нестандартные решения. Қазіргі жаһандық және ішкі қатерлерге орай, жоғары кәсіби мемлекеттік басқарушылар рөлі арта түседі. Мақалада қазіргі заманғы қазақстандық мемлекеттік қызметкерлерінің бейнесі шығар машылық көзқараспен каралады. Ғылымда осындай тәсілдерді пай далану, мәселеге жаңа көзқараспен қарауға мүмкіндік береді, яғни жаңа қырынан көрсетіп, осыған байланысты ерекше шешімдерді қабылдауға мүмкіндік беруі мүмкін.