(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Қазақстанның нарықтық қатынастарға бағытталған жаңа тәуелсіз мемлекет ретінде қазіргі даму кезеңінде экономикалық рефор малардың маңызды бағыты ретінде экономикалық өсудің жоғарғы қарқыны мен экономика тиімділігін арттыруды қамтамасыз етуге бағытталған мемлекеттің инвестициялық саясатын жүзеге асыру мен өңдеу болып табылады. Осы міндеттерді орындау үшін, сондайақ реформаларды тереңдету бойынша үкіметтің ісәрекеті бағдарлама сы негізінде экономиканы құрылымдық қайта құруды қамтамасыз ету үшін және қаржыландырудың ішкі көздерін шектеу жағдайында маңызды мәнді республиканың экономикасына шетелдік капиталды тартуды иемденеді. Коммерциялық қозғалмайтын мүліктің нарық тары инвестициялық және басты мердігерлік компаниялар алдында бизнес бойынша қажетті тауарлар мен қызметтерді жеткізуді қамтамасыз етуге қабілетті және осы мәселені тендерлерді ұйымдастыру жолымен шеше алатын жаңа серіктестер іздеу мәселесі тұрады. На современном этапе развития Казахстана как нового независимого государства, ориентирующегося на рыночные отношения, главным направлением экономических реформ становится выработка и реализация инвестиционной политики государства, нацеленной на обеспечение высоких темпов экономического роста и повышение эффективности экономики. Для решения этих задач, а также для обеспечения структурных преобразований экономики на основе программы действий правительства по углублению реформ и в условиях ограниченности внутренних источников финансирования исключительно важное значение приобретает привлечение иностранного капитала в экономику республики. Инвестиционные и генподрядные компании рынка коммерческой недвижимости, перед которыми встает вопрос поиска новых партнеров по бизнесу, способных обеспечить поставку необходимых товаров и услуг, решают эту проблему чаще всего путем организации тендера.