(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Бүгінгі күнде ауылшаруашылығы дамуындағы басымдықтар төмендегідей бөлінді: жер қатынастарын дамыту, ауылшаруашылығында суды пайдаланудың тиімді жүйесін қалыптастыру, егіс алқаптарының құрылымын оңтайландыру, өсімдікті қорғау жəне оның карантині, тұқымдық малшаруашылығы мен ветеринарияны дамыту, ауылшаруашылық машиналарын жасауды, сақтандыруды, кредиттеуді, салық саясатын дамыту. Ауылдық жерде реформалар ойдағыдай өтуі үшін, сондай-ақ ақпараттық-маркетингілік жүйені реформалау жəне дамыту қажет.