(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Қазақстанның сыртқы сауданы реттеуде әлемдік тәжірибені қолдануы, оның болашақта сауда саясатын белсенді және тиімді жүргізуіне жол ашады. Сыртқы нарыққа шығу экспорттық-импорттық тауар ағымдарын реттеудің халықаралық және ұлттық шартты жағдайлары туралы ақпараттарды игеруге мүмкіндік береді. Бұлма қалада Кеден одағына мүше мемлекеттер арасында кедендік операцияларға ҚҚС есептеу мен төлеудің кейбір ерекшеліктері және тәртіптері заңнамалық, нормативтік актілерге сәйкес қарастырылған. Применение мировой практики в регулировании внешней торговли Казахстана, в будущем способствует активно и эффективно вести торговую политику. Вхождение на внешний рынок дает возможность освоить информацию о международных и о национальных условных положениях регулирования экспортно-импортных товарных течении. В этой статье рассмотрены некоторые особенности по рядка, исчисления и уплаты НДС на таможенные операции между странами членами таможенного союза согласно нормативным, законодательсным актам.