(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
Қазіргі таңда аудиторлық қызмет – еліміздегі экономикалық сала бойынша дамыған қызмет түрі. Жүргізілген банктік операциялар аудитінің міндеті келесідей тәртіпте расталады: ішкі бақылау жүйесі, ревизиялау, банктік қадағалау, аудитті ұйымдастыру. Бұл мақалада банктің операцияларды бақылауды жүзеге асыру барысында кассалық операциялардың ішкі аудитті ұйымдастыру әдістемелерін және кассалық операциялардың тексеру барысында ақпарат көздері негізінде мазмұндалады. Сонымен қатар ішкі бақылау барысында банктік аудитті ұйымдастыру міндеттері, тексеру шарттары, сондайақ халықаралық стандарттарға, заңнамаларға және банктік ережелереге сәйкес қарастырылды. Осы мәселелер мақалада жанжақты сиаптталады. Эффективное введение внутреннего аудита играет важную роль финансовохозяйственном положении банке. На сегодняшний день аудиторская служба является развитой вид деятельности по областям экономики страны. Правила введения аудита в банковских операции подтверждается следующим образом: система внутреннего контроля, ревизия, надзор банка, организации аудита. В данной статье изложены контроль банковских операции при осуществлении методики внутреннего аудит кассовых операции и проверки основные источники информации кассовых операции. Также предусмотрены функции внутреннего контроля при организации банковских аудита, условия проверки, также международные стандарты, законы и соответсвенно банковских положению.