(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2016)
«Жасыл экономика» – Қазақстан қабылдаған халықаралық міндеттемелерге сәйкес және болашақ ұрпақтың мүддесі үшін табиғи шикізат қорларын тиімді және рационалды қолдану арқылы тұрғындардың әлауқатының артуына жеткізетін табысты экономика. Электр және жылу энергиясының генерациясы, газ өндіру, су ресурстарын пайдалану, ауыл шаруашылығын тұрақты дамыту, өнеркәсіп қалдықтарын басқару мен тұтыну, көлік және жол инфрақұрылымы жасыл экономиканың негізгі секторлары болып саналады. Мақалада осы және тағы басқа мәселелер қарастырылады. «Зеленая экономика» – в соответствии с принятием международного обязательства Казахстана и в интересах будущего поколения при помощи эффективного и рационального использования природных сырьевых фондов успешная экономика для развития народного благосостояния». Генерация электроэнергии и тепловой энергии, производства газа, использование водных ресурсов, эффективное развитие сельского хозяйства, управление производственных отходов и потребление, автомобиль и дорожная инфраструктура являются основными секторами зеленой экономики.