(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Рост значения знания в условиях научно-технического прогресса выступает в качестве движущего фактора дальнейшего экономического развития экономики РК. Для экономики Казахстана выдвигается задача роста конкурентоспособности отечественных предприятий на основе перехода к инновационной экономике Ғылыми-техникалық прогресс жағдайында білім маңыздылығының артуы ҚР экономикасының одан әрі дамуының қозғаушы факторы болып табылады. Қазақстан экономикасы үшін инновациялық экономикаға өту негізінде отандық кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру міндеті қойылып отыр.