(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Бұл мақалада бүгінгі күнгі өзектілігі артып отырған бағыттардың бірі – инновациялық даму, инновациялық экономиканы қалыптастыру үшін алғышарттарды жасауда пайдаланылатын құралдар жайлы пайымдалған. Инновациялық дамуды ынталандырудағы айдаланылатын құралдар тікелей және жанама деп жіктеледі және тиісінше пайдаланылады. Мақалада бүгінгі таңда инновациялық дамуды ынталандыруда қолданылатын салықтық құралдар және олардың тиімді пайдаланылуы сондай-ақ, Қазақстандағы инновациялық даму қарқыны көрсетіліп, авторлық пікірлер ұсынылған. В этой статье изложены инструменты для создания предпосылок по формированию инновационной экономики, а также для развития инноваций как особо актуального направления на сей день. Инструменты, используемые для стимулирования инновационного развития, делятся на прямые и косвенные, и работают соответственно. В статье рассмотрены стимулирующие инструменты инноваций и их эффективное использование на сегодняший день, а также темпы инновационного развития в Казахстане, обоснованы авторские видения