(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Еуразиялық ынтмақтастық – бұл тиісті ынтымақтастық құрылымдары негізінде ТМД мүше елдердің құруға ұсынылған, біріңғай саяси, экономикалық, әскери, кеден, гуманитарлық, мәдени кеңістік пен ұштасқан тәуелсіз постсоветтік мемлекеттердің одағының жобасы. Еуразиялық ынтымақтастықтың барлық қатысушылары ақтық мақсат инновациялық экономиканы құруды көздейтін нақты және анық әрекеттер стратегиясын әзірлеулері тиіс. Бұл оларға «тек шикізат өнімдерін экспорттаушылары» мәртебесінен шығып әлемдік «еңбек бөлінісінде» абыройлы орындарды иеленуге мүмкіндік береді. Сондықтан да Еуразиялық ынтымақтастық аясында қазақстандық кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру мәселелері өзекті болып табылады. Евразийская интеграция – это проект союза независимых постсоветских государств с единым политическим, экономическим, военным, таможенным, гуманитарным, культурным пространством, предполагающий создание странами-членами СНГ на базе соответствующих интеграционных структур. Все участники евразийской интеграции призваны выработать ясную и четкую стратегию действий, имеющую своей конечной целью создание инновационной экономики. Это позволит им выйти из статуса «периферийных экспортеров сырья» и занять более достойное место в мировом «разделении труда». Поэтому вопросы повышения конкурентоспособностей казахстанских предприятий в рамках евразийской интеграции являются очень актуальными.