(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
В данной статье предложены и исследованы модели, которые могут быть положены в основу методов анализа и управления интеграционными процессами на основе трансфертных цен. Трансфертные кластеры – результат интеграции бизнес-процессов на основе трансфертного ценообразования. Основные задачи, которые при этом решаются – это оценивание эффективности кластера и выбор эффективных значений параметров трансферта. Осы мақалада ұсынылған және талдау әдiстерiнiң зерттелген үлгiлері трансферттік баға негiзiнде интеграциялану процестерiн басқарудың негізі бола алады. Трансферт кластерлерi - трансферт баға белгiлеуi негiзінде бизнес-процестердің ықпалдасу нәтижесi. Бұл реттердегі негізгі есеп кластердiң тиiмдiлiгiн бағалау және трансферттiң параметрлерiнiң тиiмдi мәндерін таңдау.