(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Қазіргі банк саласында автоматтандырылған жүйелер банк қызметіне қатысты көптеген шешім қабылдау, несие беру кезінде тəуекел деңгейін анықтау, инвестициялар мен құнды қағаздарға қатысты ақпаратты өңдеу үрдісін жеңілдетуге ықпал етеді. Бұл үрдіс ақпараттық жүйедегі бар құжатты жəне ақпаратты арнайы құралдармен сапалы өңдеуі арқылы жүргізіледі. Автоматтандырылған жүйені қолдану банк саласында тұтынушыларға қызмет көрсету сапасын жақсартуға əсер етеді.