(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Экономическая, 2015)
Ұсынылған мақалада тұрақты дамуды басқару теориясының бүгінгі таңдағы жағдайы талданған. Осы теорияның алғашқыда табиғат пайдалануда, оның балық жəне орман шаруашылығында дүниеге келіп, одан кейін қоғамның техногенизациялануы жəне қоршаған ортаға келтірген зиянның мөлшері екпінді өсуге байланысты тез жайыла бергені ескертіледі. Сонымен қатар осы теорияның ақырғы кездегі батыс елдерінде одан əрі дамуының, ең алдымен, əрі қарай тереңдету жəне оны құратын терминдері мен ұғымдарының спецификациялау бағыттарымен келе жатқаны көрсетіліп, осы бағыттардағы ұсынылған əдістерімен механизмдері автордың өз ғылыми пікірі арқылы сыналады.