Қаржылық есептіліктің тілдік ерекшеліктерінің аудиторлық тәуекелге әсерін талдау (Journal of Economic Research & Business Administration, 2020)
Бүгінгі таңда, қатал бәсекелестік жағдайында, жоғары сапалы аудит жүргізу үшін аудиторларкез келген ақпаратты пайдалануға тырысады. Жүргізілген аудиттің сапасы көп жағдайдааудиторлық компанияның күш-жігерін анықтайтын аудиторлық тәуекелдің мөлшеріне байланысты болады. Осыған байланысты аудиторлық тәуекелді есептеуге айтарлықтай әсер ететінқосымша факторларды табу міндеті алға шығады. Мазмұндық талдауды, регрессиялық талдаудықолдану негізінде, осы мақала корпоративтік жылдық есептер үшін пайдаланылатын түс, реңктіңесептелген аудит тәуекелінің деңгейіне байланысты екендігін тексереді. Біз оптимистік реңберетін жылдық есептер аудиторлық тәуекелді бағалау кезінде ескерілетін фактор ретіндеқарастырылуы мүмкін аудиторлық тәуекелділіктің төменгі деңгейімен байланысты деп санаймыз.Жалпы алғанда, алынған мәліметтер аудиторлар қаржылық есептілікті ашудың лингвистикалықсапалық сипаттамаларын жүйелі түрде ескере отырып, аудиторлық тәуекелдерді бағалауәдістерін жетілдіре алатындығын көрсетеді.