Экономикалық тұрақтылықты қамтамсыз етудегі инновациялық даму стратегиясын іс жүзіне асыру бағыттарыЭкономикалық тұрақтылықты қамтамсыз етудегі инновациялық даму стратегиясын іс жүзіне асыру бағыттары. Пути внедрения стратегии инновационного развития для (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада білім экономикасына ұмтылған қадам қарастырылған. Бүгінг і дамудың жалғыз жолы –инновациялық даму айтуға болады. Солайша, инновациялық даму қазақстанның әлемнің бәсекеге барынша қабілетт і жолы болып табылады. Мақалада инновация сипаты ажыратылған: өнімділіг і мен үдерістігі. Зерттеу жұмысында инновацияларды шартты түрде ек і деңгейде қарастыруға болады деп анықталған. Өңдеуш i өнеркәсiпте және қызмет көрсету саласында бәсекеге түсуге қабiлетт i және экспортқа негiзделген тауарларды, жұмыстар мен қызмет көрсетулер өндiрiс i мемлекеттiк индустриялықинновациялық саясаттың басты нысанасы болып табылады. Индустриялықинновациялық дамудың мемлекеттiк саясаттары стратегиялық жоспарда белгiленген мақсаттарға қол жеткiзуд i қамтамасыз етуi, сондайақ одан кейiнг i жылдары қазақстандық экономиканың сервистiктехнологиялық бағыттылығын қалыптастыру негiздерiн құруы тиіс Мақалада анықталған индустриялықинновациялық дамудың мемлекеттiк саясаттары қандай қағидаттарға негiзделген i көрсетілген. Индустриалдыинновациялық саясат индустриядан кейiнг i дамудың перспективалы бағыттарында ғылымитехникалық, инновациялық және өндiрiстiк әлеуетт i ұлғайтуға бағытталған, ол болашақта қағидатты бәсекелестiк артықшылықтарды алуға жәрдемдесуге тиiс деп негiзг i бағыттар қандай болуы тиiс екен і мақалада айқындалған.В статье рассмотрены направления стратегии инновационного развития и выявлено, что единственный путь развития любой страны, включая Казахстан, является инновационный, который способствует  повышению конкурентоспобности экономики. В работе рассматриваются характеристики инновации, их уровни и проблемы, препятствующие их внедрению. В ходе исследования выяснено, что развитие обрабатывающих отраслей промышленности является приоритетной задачей всех инновационных стратегий государства. В статье приводятся принципы индустриальноинновационной государственной политики, направленной на формирование основ, стратегического плана развития, ориентированных на индустриальносервисную технологическую казахстанскую экономику. Также в данной статье были определены напрaвления постиндустриального пути развития в перспективных областях науки и техники, инновациях с целью повышения производственного потенциала для содействия будущим конкурентным преимуществам в ключевых областях индустриальноинновационной политики Казахстана.