Актуальные проблемы повыше ния эффективности и качест ва услуг неправительственных организаций и совершенство вания их взаимодействия с государственными органами в Республике Казахстан. Қызметтер мен үкіметтік емес ұйымдардың тиімділігі мен сапасын ар (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Автором статьи проведён анализ причин и предпосылок внесения в декабре 2015 г в законодательные акты по вопросам деятельности казахстанских неправительственных организаций весьма существен ных изменений и дополнений. Доказана обоснованность внимания законодателей к проблемам совершенствования взаимодействия госу дарственных органов и повышения эффективности и качества услуг НПО на современном этапе социальной модернизации казахстанско го общества. Описаны основные новации Закона «О внесении изме нений и дополнений в некоторые законодательные акты Республики Казахстан по вопросам деятельности неправительственных организа ций» и ожидаемые результаты их внедрения. Показано, что новый За кон создаёт качественно новые условия для развития казахстанских НПО. Сформулированы дальнейшие перспективы совершенствования взаимодействия государственных органов и повышения эффективнос ти и качества услуг НПО, среди которых укрепление роли НПО как института общественного контроля в сфере управления качеством ус луг НПО.Үкіметтік емес ұйымдардың қызметі туралы Қазақстан Респуб ликасының заңнамалық актілеріне желтоқсанда 2015 енуі үшін се бептері мен алғышарттардың талдауы өте елеулі өзгерістер мен то лықтырулар болып табылады. Бұл мемлекеттік органдардың өзара іс-қимылды жақсарту мәселелеріне заң көңіл дұрыстығын дәлел дейді және қазақстандық қоғамды әлеуметтік жаңғырту қазіргі ке зеңде ҮЕҰ қызметтердің тиімділігі мен сапасын арттыру және оларды жүзеге асырудың күтілетін нәтижелері «үкіметтік емес ұйымдардың қызметі туралы Қазақстан Республикасының кейбір заңнамалық ак тілеріне өзгерістер мен толықтырулар енгізу туралы» ҚР Заңының негізгі инновациялары. Бұл жаңа заң қазақстандық үкіметтік емес ұйымдардың дамыту үшін жаңа сапалы жағдай жасайды деп көрсе тілген. Мемлекеттік органдар арасындағы ынтымақтастықты жетілді ру перспективасын қамтамасыз ету және ҮЕҰ қызметтердің тиімділігі мен сапасын арттыру, БАҚ, және ол – ҮЕҰ көрсетілетін қызметтердің сапасын басқару саласындағы қоғамдық бақылау институты ретінде үкіметтік емес ұйымдардың рөлін нығайту.