Совершенствование налогового администрирования как фактор создания эффективной налоговой системы.-Тиімді салық жүйесін құру факторы ретінде салық әкімшілігін жетілдіру. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье показаны роль и значение налогового администрированияв создании эффективной налоговой системы. Обосновано место налогового администрирования в налоговой системе как одного из важных инструментов налоговой системы. В условиях мировой финансовой нестабильности возрастающее значение в налоговой политике приобрела регулирующая (стиму-лирующая) функция налогов.Обоснована необходимость и предлагаются пути совершен-ствования налогового администрирования в целях модернизации налоговой системы Казахстана. Автором предложены возможности реформирования налогового администрирования.-Мақалада тиімді салық жүйесін құрудағы, салықтық әкімшіліктің атқаратын рөлі мен маңыздылығы көрсетілген.Ғаламдық тұрақсыздық жағдайлары салық саясатында, оның реттеушілік, ынталандырушылық рөліне аса жоғары назар ауып отыр.Салықтық әкімшілік салық жүйесінің негізгі құралдарының бірі екендігі негізделген. Автор салықтық әкімшілдендіруді қайта құру қажеттігі туралы пікірімен бөліседі.Қазақстан салық жүйесін жаңа бағытта жетілдіру үшін, салықтық әкімшілікті де жетілдіру қажеттілігі мен жолдары ұсынылған. Салықтық әкімшіліктендіруді жетілдірудің бағыттары, ең алдымен көлеңкелі экономиканы азайту, мемлекет бюджетіне түсетін салықтық түсімдерді өсіру, олардың тұрақты және толық түсуін қамтамасыз етумен байланысты.Совершенствование налогового администрирования направлено главным образом на сокращение теневой экономики, обеспечения полноты и своевременности налоговых платежей в бюджет как госу-дарства, так и налогоплательщиков.