Основные направления модернизации государствен-ного управления и самоуправления в РК.-ҚР-ндағы мемлекеттік басқару мен өзін-өзі басқару модерни зациясының негізгі бағыттары. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Статья посвящена вопросам проведения реформы в системе местного государственного управления и самоуправления на основе внедрения единой эффективной методики мониторинга. Обоснована необходимость проведения мероприятий по модернизации основан ного на лучших примерах международного опыта, адаптированной под казахстанские условия системы государственного управления, которая должнa позволить усовeршeнствовaть взaимоотношeния мeжду цeнтрaльными, рeгионaльными и мeстными оргaнaми упрaвлe ния нa основe усилeния дeцeнтрaлизaции упрaвлeнчeских функций.-Мақала бірыңғай тиімді мониторинг әдістемесін енгізу негі зінде мемлекеттік жергілікті басқару мен өзін-өзі басқару жүйесін реформалауды жүзеге асыру мәселелеріне арналған. Мақалада ха лықаралық озық тәжірибелер мысалына негізделген, қазақстандық ерекшеліктерге бейімделген, орталық, аймақтық және жергілікті бас қару органдары арасындағы өзара қарым-қатынасты басқарушылық функцияларды орталықсыздандыруды күшейту арқылы жетілдіруді қолдана отырып модернизациялаудың шараларын жүзеге асырудың қажеттілігі негізделген.