Хеджирование валютных рисков в условиях девальвации по МСФО. ҚЕХС бойынша құнсыздану жағдайындағы валюталық тәуекелді хеджирлеу. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Становление рыночной экономики в нашей стране девальвация национальной валюты и возрастающий потенциал для усиления давления на тенге, инструменты хеджирования валютных рисков остаются невостребованными. Также в статье рассматриваются порядок организации учета хеджирования в условиях инфляции и использование на практике банковской деятельности, даны рекомендации разработать необходимые мероприятия.Бүгінгі күнде елімізде нарықтық экономиканың қалыптасуы мен дамуы кезеңіндегі құнсыздану жағдайында валюта тәуекелін хеджирлеу маңызды. Себебі, бухгалтерлік есепте қаржылық құралдар қозғалысын ҚЕХС талаптары бойынша реттелетіндіктен банк қызметі бойынша операциялар жүргізу барысындағы валюта қозғалысын ұйымдастыру бойынша тәуекелді хеджирлеу тәртібін қанағаттындыру ұйым қызметінің ең басты міндеті. Осының нәтижесінде банк қызметінің ролі артып, пайда әкелуші факторы ретінде оны тиімді жүзеге асыру қажетілігі туындайды. Сонымен қатар, мақалада еліміздегі валюталық тәуекелді хеджирлеуддің қүнсыздану әрекетіне зерттеу мен оны қолдану жетістіктері қарастырылып әр түрлі нарық шартына сай қажетті шаралар үсынылды.