Зарубежный опыт трудоустройства и социальной защиты инвалидов. Мүгедектерді әлеуметтік қорғаудың және жүмыспен қамтудың шетелдик тәжірибесі (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье рассматриваются вопросы социальной защиты и трудоустройства инвалидов, роль государства в обеспечении социальной защиты инвалидов и людей с ограниченными возможностями. Был изучен опыт трудоустройства инвалидов зарубежом и в Казахстане. На основе проведенного исследования предлагаются меры, которые обеспечат более эффективную систему социальной защиты инвалидов.Мақалада мүгедектерді әлеуметтік қорғау мен жумыспен қамту мәселелері, мүгедектер мен мүмкіндіктері шектеуілі жандарды әлеуметтік қамтамасыз етудегі мемлекеттің рөлі қарастырылады. Казакстан және шетелдегі мүгедектерді жүмысқа орналастыру тәжірибесі зерттелді. Жүргізілген зерттеулер негізінде мүгедектерді әлеуметтік қорғаудың тиімді жүйесін қамтамасыз ететін шаралар үсынылады.