Оценка влияния различных факторов на систему управления проектными рисками на предприятиях малого и среднего бизнеса. Шағын және орта кәсіпорындарда жоба тәуекелдерін басқаруда әр түрлі факторлардың әсерін бағалау. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Управление рисками является очень важным элементом в деятельности малых и средних предприятий. Посткризисные условия и условия высокой конкуренции требуют эффективного управления рисками предприятия и рисками проектов внутри предприятия.С помощью эмпирического метода было опрошено 82 представителя малого и среднего бизнеса, и собранные данные подверглись анализу. Был проведен анализ оценки регрессионных уравнений, от которых зависит наличие или отсутствие на предприятиях малого бизнеса систем управления рисками, а также то, как она меняет их поведение в отношении рисков.Тәуекелді басқару шагын жэне орта бизнес кәсіпорындарына қызметтерін жүзеге асыруда өте маңызды болып табылады. Дағдарыстан кейінгі кезең мен бәсекелестіктің жогары шарттарында шагын жэне орта бизнес кәсіпорындарында тәуекелдерді басқару мен, кәсіпорын аясындагы жоба тәуекелдерін басқарудың тиімділігі аса жогары болып келеді. Мақалада эмпирикалық тәсілдің көмегімен шагын және орта бизнес өкілдеріне жататын 82 кәсіпорыннан сауалнама алынып, талдау жасалынды. Шагын жэне орта кәсіпкерлік аясында тәуекелді басқару жүйесінің бар немесе жоқтыгын анықтау мақсатында және және оның тәуекелге қатысты мінез қүлқы қаншалықты өзгеретінін байқау үшін регрессиялық теңдеудің талдауы жүзеге асырылды.