Банктің бағалық стратегия құрылымының ерекшелігі. Особенности структуры ценовой стратегии банка. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Банктегі баға белгілеуде әрдайым бәсекелестердің іс-әрекеті есепке алынады. Сондықтан бәсекелестер бағасы деңгейінде бағаны анықтау - банктік ритейлінде баға белгілеудің қарапайым түрі болғанымен, ең кең тараған әдіс болып табылады. Бұл жаңа қатысушылардың банктік нарыққа енуінің қиын екендігін, ал нарықтағы лидерлердің бағалық шегі көптеген банктердің табыстың қолайлы нормасын сақтап қалуға мүмкіндік беретіндігін айтуға болады.При ценообразовании банка необходимо постоянно учитывать деятельность конкурентов. Поэтому определение цен на уровне цен конкурентов является распространенным методом, хотя даный вид ценообразования ритейла считается простым. Так можно определить сложность входа в рынок новых банков- участников, а также ценовой лимит лидеров рынка дает возможность сохранить оптимальную норму доходности многих банков.
Keywords: стратегиялық маркетинг; баға белгілеу саясаты; нарықтық бәсекелестік; өтімділік. стратегический маркетинг; политика ценообразования; рыночная конкуренция; ликвидность.