Теоретические концепции устойчивого развития региона. Аймақтың тұрақты дамуының теориялық тұжырымдамасы. (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
В статье изложены основные концепции устойчивого развитиярегионов, необходимость их более глубокого изучения для оценки устойчивости регионов Казахстана. Определены основные показатели, характеризующие устойчивое развитие регионов и необходимость их расчета для поднятия экономики Республики Казахстан. Мақала аймақтардың тұрақты дамуының негізгі ұғымдар, Қазақстан аймақтарда тұрақтылығын бағалау үшін олардың жақсы түсіну қажеттілігін сипаттайды. Аймақтарда және Қазақстан Республикасы экономикасының олардың есептеу көтеру қажеттілігі орнықты дамуын сипаттайтын негізгі көрсеткіштер.