Қазақстан Республикасының инновациялық даму мәселелері. Проблемы инновационного развития Республики Казахстан. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасында инновациялық қызметтідамыту мәселелеріне талдау жасалынған. Инновациялық белсенділік елдің дамуының негізгі себептерінің бірі болып табылады. Біздің елімізде инновацияны дамытудың басты бағыты ретінде ғылым мен өндірісті интеграциялау, бизнес ортаға ғылымиигі жетістіктерді енгізу айқындалған. Үкіметтің инновациялық саясатын қалыптастыру мен жүзеге асыру үшін негіз болатын жаңа технологиялардың дамуы мен таралуын қамтамасыз ететін, жеке дара және өзара әрекеттесе отырып қызмет ететін мемлекеттік және жеке секторларға қатысты институттарды дамыту қажет. В данной статье проанализированы проблемы развития инновационной деятельности Республики Казахстан. В нашей стране основным направлением развития инновации является интеграция науки и производства, внедрение научных достижений в бизнес среду. Необходимо развивать институты, которые обеспечивают развитие и размещение новых технологии, также являются основой формирования и реализaции инновационной политики государства.
Keywords: ұлттық инновациялық жүйе; инновациялық саясат; инновациялық инфрақұрылым; инновациялық белсенділік. национальная инновационная система; иннова ционная политика; инновационная инфраструктура; инновационная активность.