ОСОБЕННОСТИ ОРГАНИЗАЦИОННО-ЭКОНОМИЧЕСКИХ ОТНОШЕНИЙ ПРИ КОММЕРЦИАЛИЗАЦИИ ОБЪЕКТОВ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНОЙ СОБСТВЕННОСТИ В РК (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Берілген мақалада Қазақстан Республикасында интеллектуалды меншік объектілерін коммерциялизациялау кезіндегі ұйымдастырушылық-экономикалық қатынастардың теориялық аспектілері қарастырылған. ҚР Əділет министрлігінің интеллектуалды меншік құқықтары бойынша Комитетінің негізгі қызметтері келтірілген, өнертапқыштарға жылдар бойынша қорғау құжаттарын беруге ұлттық өтініш берушілерден түскен өтініштерді аудандар бойынша бөлінуі талданған жəне жүргізілген талдау негізінде интеллектуалды меншікті коммерциялизациялаудың мəселелері анықталды.