Қазақстанда қолайлы инвестициялық климат құру және инновациялық белсенділікті арттыру. Создание привлекательного ин вестиционного климата и повышение инновационной активности в РК (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Қазіргі кезде Қазақстанда жүзеге асырылып жатқан инвестициялық және инновациялық процестер әлеуметтікэкономикалық дамуымыздың негізгі алғышартына айналып, еліміздегі реформалар ды табысты іске асырудың басты себебі болып отыр. Қазақстанның 2050 жылға дейінгі дамуының жаңа стратегиясы бәсекегe қабілeтті экономикa, әлеумeттік сaясaт, жоғaры тeхнологиялық индустриялық сeктор құрудың алғышарттарын жасауға бағыттайды. Мұндағы міндеттер – елге ақшаны ғанa емес, тeхнологияны да тaрту, екіншідeн, eнді «шикізатты тeхнологияға aйырбастау» формулaсы сипат aлуы бо лып табылады.Мақалада инновациялық экономика жаңа нарықтарды игеру, на рықтағы жаңа идеялар, интеллектуальдық қабілет, инновациялық өнімнің экономиканың ескі құрылымымен алмасуы және жаңа сапаға ауысуы, т.б. мәселелер талданады. В настоящее время инвестиционные и инновационные процессы, осуществляемые в Казахстане, как основные предпосылки социально– экономического развития, являются первопричиной успешного осуществления реформ, проводимых в стране.Новая стратегия развития Казахстана до 2050 года предусматривает создание первоочередных условий для развития конкурентноспособной экономики, социальной политики, индустриального сектора высоких технологий. Здесь основная задача – не только привлечение денег в страну, и привлечение технологий, вовторых, теперь характерна формула «обмен сырья на технологии».Инновационная экономика строится через образование новых рынков. На новых рынках идей, разработок, интеллектуальной собст венности, инновационных продуктов заменяются старые структуры экономики и переводятся в новое качество.
Keywords: инвестиция; инновация; ақшалай капитал; экономи калық саясат; инновациялық өнім; әлеуметтік сектор; инвестициялық климат. Инвестиция; денежный капитал; экономическая политика; инновационный продукт; социальной сектор; инвестиционный климат.