Қазақстандағы агроөнеркәсіптік кешен кәсіпорындарын қаржылық сауықтырудың жағдайы. Состояние финансового оздоровления предприятий агропромышленного комплекса в Казахстане (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Бұл мақалада авторлар еліміздің әлеуметтікэкономикалықжағдайының ерекшеліктерін ескере отырып ұлттық экономикамыз үшін агроөнеркәсіп кешені кәсіпорындарын мемлекеттік қолдаудың маңыздылығын қарастырады. Қазақстан Республикасының агроөнер кәсіптік кешен субъектілерінің тұрақты қызметін қамтамасыз етуге бағытталған қаржылық сауықтыру бойынша шараларға талдау және бағалау жасалады. В данной статье авторы рассматривают важность государственной поддержки предприятий агропромышленного комплекса для национальной экономики с учетом социально-экономических особенностей нашей страны. Проводится анализ и оценка мероприятий по финансовому оздоровлению, направленному на обеспечение стабильного функционирования субъектов агропромышленного комплекса Республики Казахстан.
Keywords: агроөнеркәсіптік кешен; агроөнеркәсіп кешенін мемлекеттік қолдау; АӨК субъектілерін қаржылық сауықтыру; «Агробизнес – 2020» бағдарламасы. агропромышленный комплекс; государственная поддержка агропромышленного комплекса