«Зеленая» экономика как приоритетное направление развития Казахстана. «Жасыл» экономика Қазақстанның дамуының басты бағыты ретінде (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Многочисленные кризисы, с которыми столкнулось современное общество, порождают необходимость поиска более совершенных путей развития. Основными составляющими устойчивого развития сегодня являются экосистемный подход к управлению природными ресурсами, ликвидация неэффективного производства, использование альтернативных источников энергии. Концепция «зеленой» экономики как один из важнейших инструментов достижения устойчивого развития приобретает все большую популярность и широко обсуждается на крупных международных форумах по всему миру. Опыт мировых лидеров в области «зеленых» технологий и «зеленого» роста, таких как Южная Корея, Германия, Дания, США, наглядно демонстрирует позитивный вклад модели «зеленой» экономики в устойчивое развитие.Стратегия «Казахстан – 2050» определяет «зеленую» экономику как основной курс развития страны на ближайшие десятилетия, который играет ключевую роль в повышении конкурентоспособности национальной экономики.Заманауи қоғамның кездесетін көптеген дағдарыстары даму дың неғұрлым жетілдірілген жолдарын іздестіру қажеттілігін ту дырады. Бүгінгі таңда табиғи ресурстарды басқарудың экожүйелі тәсілі, тиімсіз өндірісті жою, энергияның баламалы көздерін пай далану тұрақты дамудың негізгі құрамалары болып табылады. «Жасыл» экономика тұжырымдамасы тұрақты дамуға жетудің ма ңызды құралдары ретінде үлкен мәлімділікке ие болып келеді және бүкіл әлем бойынша ірі халықаралық форумдарда кеңінен талқыла нуда. Оңтүстік Корея, Германия, Дания, АҚШ сияқты «жасыл» тех нология және «жасыл» өсу саласындағы әлемдік көшбасшылардың тәжірибесі «жасыл» экономиканың тұрақты дамуға жағымды салы мын көрнекі түрде көрсетуде.«Қазақстан – 2050» стратегиясы «жасыл» экономиканы ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілігін арттыруда басты рөлді атқа ратын болашақ онжылдықтарда еліміздің дамуының негізгі бағыты ретінде анықтайды.