Методологические вопросы развития системы образования в Казахстане. Қазақстандағы білім жүйесі дамуының әдіснамалық мәселелері. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Рассмотрены методологические вопросы развития системы об разования в свете проводимых реформ в Казахстане. Дана оценка осуществляемых МОН РК мер и их соответствие ожидаемым резуль татам. Предложена последовательность перспективных действий, адекватных сложившейся ситуации, позволяющих ускорить комп лексное развитие системы образования в стране в соответствии с но выми вызовами.Мақалада Қазақстандағы жүріп жатқан реформалардық төңіре гіндегі білім жүйесін дамыту методологиялық сұрақтары қарасты рылған. ҚР Б және ҒМ іске асырған шараларға және олардан күт кен нәтижелеріне сәйкестілігіне баға беріледі. Тұрақталған жағдайға сәйкес еліміздегі білім жүйесін жаңа қайшылықтарды ескеріп оты рып комплексті дамытуды жылдамдататын мүмкіншілік беріп бола шақта жалғастыратын шаралар ұсынылған.