Внутренние источники фондирования коммерческих банков Казахстана. Қазақстанның коммерциялық банктерінің қор құрастырудың ішкі көздері. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье «Внутренние источники фондирования коммерческих банков Казахстана» проведен анализ депозитного рынка за послед ние девять лет, включая период мирового экономического кризиса 2007-2010 года, и ее влияние на темпы депозитного рынка страны. Темпы роста и развития депозитного рынка влияют не только на лик видность и кредитоспособность коммерческих банков, но и на мак роэкономическое развитие страны и ее благосостояние.«Қазақстанның коммерциялық банктерінің қор құрастырудың ішкі көздері» мақаласында депозиттік нарықтың соңғы тоғыз жыл арасы алынып, анализі жасалған. Және бұл анализда 2007-2010 жыл дардағы әлемдік экономикалық дағдарыс кезеңі де алынып оның де позиттік нарықтың даму шапшаңдығына әсері қарастырылған. Депо зиттік нарықтың дамуы және оның өсу шапшаңдығы коммерциялық банктердің өтімділігі мен кредиттік қабіліттеріне әсер етіп қоймай, мемлекеттің макроэкономикалық дамуы мен әл-ауқатына да әсерін тигізеді.