Қысқа мерзімді қаржылық инвестициялардың ағымдағы құнын анықтау. Определение текущей стоимости краткосрочных финансовых инвестиций. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада қысқа мерзімді инвестициялардың ағымдағы құнынанықтау, оларды талдау мен бағалаудың жолдары қарастырылады.Қазіргі жағдайда әрбір шаруашылық ағымдағы құн бойынша, қысқа мерзімді қаржылық инвестицияларды есепке алып, талдау жүргізу нәтижесінде нарық жағдайының өзгерісіне байланысты, нарық құнының кезеңдік өзгерістеріне болжам жасап отыруына мүмкіндіктуады. Инвестициялық жобалардың жүзеге асырылу барысында, акцияның өзгеруіне байланысты, ағымдағы құнын есептеу жолдары қарастырылған. Тауар бағасының өзгеріп тұруына байланысты, әр кезеңде инвестиция құны төмендемеуі үшін, есептеулер жүргізудің мерзімдік жобасы көрсетілген. Инвестициялық жобалардың ұзақмерзімді қаржылық инвестицияны қайта бағалауына байланысты,қаржыландыру ерекшеліктеріне тоқталып кеткен. Қаржыландырубарысында инвестициялық соманың, өз құнын жоғалтпауы үшінқолданылатын шараларға тоқталып өту керек. Табыстың ішкі нормасы артатын болса, онда ұзақ мерзімді қаржылық инвестицияны қайта бағалауға тура келеді, бұған себеп жобаның рентабельділігі артады немесе керісінше болса, онда жобаның рентабельділігі төмендейді, демек одан алынатын табыстың да деңгейі азаяды. Тазаағымдағы құн келіп түскен ақша ағыны мен шыққан ақша ағынының арасындағы айырмасына тең болады, формулаға салып жобаның төмен не жоғарылауына байланысты өзгеріп мысал түрінде көрсетіп өттік.В статье рассматриваются краткосрочные текущие стоимости ин-вестиций и их пути анализирования, определения цены. В нынешнее время каждое хозяйство оценивается по состоянию текущей стоимости, учитывается краткосрочное финансирование и инвестирование,анализируются результаты рыночного состояния и изменения, даютсявозможности для прогнозирования рыночной стоимости. В ходе исполнения инвестиционного проекта рассматриваются изменения акции в текущей стоимости. В связи с изменениями цен на товары, могут произойти обесценивание инвестиции, для предотвращения этого показан финансовый проект. В Инвестиционных проектах в связи с переоцениванием долгосрочных финансовых инвестиций авторыостанавливаются на особенностях финансирования. В ходе финансирования инвестиционной сумм, нужно остановиться на применяемых мерах. Если норма твоего дохода увеличивается, надо рассматривать долгосрочную финансовую инвестицию.
Keywords: акция; акция құны; дивиденд; бағамдық құн; дисконт; инвестициялық жоба; инвестициялық табыстың орташа нормасы; өтеушілік; табыстың ішкі нормасы; таза ағымдағы құн. акция; цены акций; дивиденды; валютная стоимость; инвестиционный проект; средняя н