Қазақстан Республикасында маркетингтік қарым-қатынасты дамыту (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада қарым-қатынас маркетингінің түсінігі мен қолдану аясы, тәжірибе жүзінде клиент пен қызметкерлер арасында туындап отыратын қарама қайшылықтарды шешу жолдары қарастырылған.
Keywords: Маркетингтік қатынастар