Современные подходы к развитию интегрированной системы управления проектами на предприятиях МСБ.ШОБ кəсіпорындарындағы жобаларды басқаруда интеграциялық жүйесінің дамуындағы заманауи əдістер. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
В статье приведены результаты исследования современных подходов к развитию интегрированной системы управления проектами на предприятиях МСБ. Выделяя тем самым важность создания и обеспчения эксплуатации интегрированной системы управления проектами. Это особенно важно при выполнении масштабных проектов или на предприятиях, постоянно занимающихся проектной деятельностью. Статья выделяет следующее понятие системы управления проектами которая представляет собой организационно-технологический комплекс методических, технических, программных и информационных средств, направленный на поддержку и повышение эффективности процессов планирования и управления проектом. Резюмируя вышеизложенные, автор выделяет важность зарубежного опыта интеграции и внедрения систем управления показывающий необходимость экспертной оценки технологической и управленческой зрелости предприятия. Анализ и оценка позволяют правильно составить программу интеграции и развития системы управления проектами с учетом текущих сильных и слабых сторон предприятия. Мақалада ШОБ кəсіпорындарындағы жобаларды басқаруда интеграциялық жүйенің дамуына қатысты заманауи əдістерге жүргізілген зерттеулерінің нəтижелері көрсетілген. Сол арқылы жобаларды басқарудың интеграциялық жүйесін құру жəне іс жүзіне асыруды қамтамасыз ету маңыздылығын көрсетті. Бұл үнемі жобалық қызметпен айналысатын кəсіпорындарда немесе ірі жобаларды іс жүзіне асыруда өте маңызды болып табылады.Мақаладажобалардыбасқаружүйесініңжобалардыбасқаружəне жоспарлау үдерістерінің тиімділігін арттыруға жəне қолдауға бағытталған əдістемелік, техникалық, бағдарламалық, ақпараттық құралдардың ұйымдастырушылық-технологиялық кешені қарастырылған. Жоғарыда айтылғандарды түйіндей келе, автор интеграцияның шетелдік тəжірибесінің жəне кəсіпорынның технологиялық жəне басқарушылық жетілділігінің экспертті бағалауының қажеттілігін көрсететін басқару жүйесін ендірудің маңыздылығын көрсетеді. Талдау жəне бағалау интеграциябағдарламасын дұрыс құруға жəне ағымдағы кəсіпорынның күшті жəне əлсіз жақтарын ескере отырып, жобаларды басқару жүйесін дамытуға мүмкіндік береді.