Интернет желісінің кəсіпорынның маркетингтік іс-əрекетінде қолданылуы.Применение сети интернет в маркетинговой деятельности предприятия. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұдан ертеректе ақпараттық технологиялар бизнестегі табысқа жету үшін қазіргідей маңызды рөл атқарған жоқ жəне қызметтің барлық түріне қазіргідей əсерін тигізе алмаған болатын. Мақалада ғаламторжелісін қолдану мүмкіндігі мен қажеттігі қарастырылып отыр. Ғаламатор желісін қолдану бүгінгі күнікөптеген кəсіпорын қызметінің маркетингтік аспектілерін қамтиды жəне оның маңызы тұрақты түрдеартып отыр.Бұл зерттеудің мақсаты кəсіпорынның маркетингтік зерттеулерінде Ғаламтор компьютерлік желісін қолдану болып табылады. Бұл үшін авторлармен шешім қабылдау үдерісінде ақпараттардың маңызын анықтаудың теориялық əдістері, кəсіпорын қызметінде ақпараттық технологияларды жəне маркетингтікзерттеулерді қолдану аспектілері қарастырылған. Талданып отырған компания басшысына бірқатар ұсыныстар, соның ішінде оның жұмысын жақсарту мақсатында ғаламторлық-дүкен құру ұсыныстары берілді.В статье рассмотрена возможность и необходимость применения Интернета в маркетинговой деятельности предприятия. Никогда ранее информационные технологии не играли такой важной роли для успеха бизнеса и не оказывали влияние на все виды деятельности. Использование Интернета сегодня касается почти всех аспектов маркетинговой деятельности многих предприятий, где его роль постоянно увеличивается. Целью настоящего исследования явилось использование компьютерной сети Интернет в маркетинговых исследованиях предприятия. Для этого авторами были изучены теоретические подходы к определению роли информации в процессе принятия решений, рассмотрены аспекты применения информационных технологий и маркетинговых исследований в работе предприятия. Руководству ана-лизируемой компании предложен ряд рекомендаций, в том числе и создание интернет-магазина с целью улучшения ее работы.