Валюталық курсты реттеудегі классикалық жəне заманауи жолдары (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада сатып алушылық қабілет паритетінің классикалық теориясы, валюталық бағамның неоклассикалық теориясы (құбылмалы бағам теориясы, валюталық бағамның нормативті теориясы) жəне валюталық бағамды реттеудің жолдары қарастырылған. Сонымен қатар бұл жұмыста, валюталық бағам түсінігі халықаралық ақша қатынасының дамуы мен Қазақстан Республикасындағы валюталық саясаттың тиімді жүргізілуін бейнелейтін ұзақ мерзімді эволюциядан өткені көрсетілген.
Keywords: сатып алушылық қабілет паритеті; валюта бағамының ауытқуы; коинтеграция; бағамның құрылуы; нарықтық экономика; салыстырмалы бағалар; құбылмалы бағамдар; трендтар.