Қазақстан Республикасы мұнай - газ саласындағы жоба сапасын басқару мəселелері (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада ел экономикасы қажеттілігіне байланысты мұнай-газ секторындағы түрлі жобаларды сапалы басқарудағы келелі мəселелер мен оларды шешу жолдары қарастырылады. Мұнай-газ құрылысындағы жобаларды басқарудың келесідей өзіндік қасиеттерін ескере отырып, жоба сапасын жақсарту қажеттілігі анықталады: объектілердің бытыраңқылығы, жобалар сапасының стандартқа сай болмауы, өндірісте нормативтік қамтамасыз етудің жеткіліксіз деңгейі, мамандар біліктілігін арттыру мəселелері. Мақала бойынша жоба сапасын басқару мақсаты жоба нəтижелерінің алдын ала анықталған талаптар мен болжамдарға сəйкес келу деңгейін қамтамасыз етуге бағытталған қызмет ретінде қарастырылады.
Keywords: жобаларды басқару; сапа менеджменті жүйесі; мұнай жəне газ өнеркəсібі; сапа стандарттары.