ҚР бəсекеқабілеттілік даму мəселелерін зерттеудің əдістемелік аспектілері (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Берілген мақала ұлттық экономиканың заманауи даму мəселелерін ашуға арналған. Ұлттық шаруашылық жүйесінің бəсекелестік даму мəселелерін зерттеудің əдістемелік аспектілері ықылас ортасында болып тұр. Ғаламдық үрдістердің тұрақсыздығы шартындағы ұлттық шаруашылық жүйесінің бəсекеқабілеттілігін арттырудың экономикалық саясатын жасау мен іске асырудың теориялық-əдістемелік жəне тұжырымдамалық əдістері қарастырылған.
Keywords: экономика; бəсекеге қабілеттілік; экономикалық саясат; əлеуметтік - экономикалық тиімділік; жеткілікті даму.